Simpel & Snel: Bierproeverij

Zoals eerder in ons artikel ‘simpel en snel: beerbuckets’ geschreven zijn beerbuckets niet alleen een makkelijke manier om uw omzet op flesbieren een boost te geven, het biedt uw gast ook een extra beleving aan tafel. Maar zit deze bierfanaat nog wel te wachten op een bucket ijskoude biertjes als de temperatuur zakt?
Word ook klant van De Klok Dranken

Nu de dagen korter, kouder en donkerder worden (sorry veel positiever kunnen we het niet maken) wordt het terras sneller verruild voor een plek binnen bij de openhaard. Natuurlijk kunt u het terras winterklaar maken met heaters, dekens en sfeervolle kaarsen. Maar kijk ook eens naar uw assortiment. Als eerder geschetst, die beerbucket biedt niet zo’n groot succes in de winter, maar er is een alternatief; een bierproeverij! Hoe ziet dit eruit? Eigenlijk ook heel simpel; een plankje van vier proefglaasjes met eventueel een klein hapje. Dit zorgt ervoor dat uw gast nog wat langer warm en droog bij u in de zaak geniet. Lees: extra marge en een sfeervolle zaak! De Klok geeft u een aantal tips hoe u dit het beste kunt doen.

 

  • Laat de gast kiezen uit verschillende bieren voor de proeverij, zo worden gasten niet teleurgesteld omdat ze bijvoorbeeld een dubbel niet lekker vinden.  
  • Promoot de ‘keuze van de barman’ zodat u de gast ontzorgt door voor hen de keuze te maken. Schenk hier bijvoorbeeld seizoensbieren als bokbieren om deze bieren een boost te geven!   
  • Plaats de bieren altijd van laag naar hoogalcoholgehalte en van licht naar donker  
  • Naast het aanbieden van tapbieren kunt ook kiezen voor bieren van de fles. Let er wel op dat u niet achterblijft met diverse opengebroken flesjes. Probeer proeverijen te combineren of schenk deze bieren op in ‘keuze van de barman’.
  • Bedenk een leuke combidealmet hapjes om de beleving uit te breiden en haal nog meer marge uit een proeverij.   
  • Voor een kleine proeverij zijn 13cl glaasjes

 

Wilt u op rustigere momenten bierproeverijen organiseren kunt u ook thema’s als bijvoorbeeld België, donker bier, of IPA aan de proeverij koppelen. Hier kunt u uw gast ook langer laten genieten van diverse biertjes door het gebruik van 25cl glazen. Dit zorgt niet alleen voor extra toeloop op een rustige avond, maar ook meer exposure voor uw standaard verkrijgbare proefplankjes.