Menu Zoeken Inloggen

SIMPEL & SNEL: SANGRIA

Alles draait bij sangria om het verse fruit en de saamhorigheid die het zoete sap met zich meebrengt. Want niemand bestelt enkel een glas sangria, nee er komt gelijk een goed gevulde kan op tafel om te delen!

Word ook klant van De Klok Dranken
Have some fruit salad for lunch?

Recept

  • Snij een sinaasappel, citroen, perzik en een appel met schil in schijven
  • Voeg een kopje(150ml) brandy, cognac of triple sec en ca. 50 gram suiker toe.
  • Laat dit minstens twee uur in de koelkast staan.
  • Schenk een gekoelde fles rode wijn en 350ml limonadesiroop(smaak sinaasappel of citroen) bij het fruit. En klaar is kees!
  • De laatste stap is natuurlijk genieten!

Wist u dat...

  • Sangria haar oorsprong vindt bij de Grieken en Romeinen? Zij mengden hun wijn met suiker, specerijen en alles wat voor handen lag. Soms werd dit ook verwarmd. Het sap werd Hippocras genoemd en is hoogstwaarschijnlijk de voorloper van zowel sangria als glühwein.
  • Sangria afgeleid is van sangra? Dit betekend bloed, wat doet denken aan de kleur van het drankje.
  • Elke Spaanse familie wel een eigen recept heeft?
  • Er eigenlijk helemaal niet zoveel regels aan het maken van van sangria zitten? De drank moet de bitterheid uitbalanceren en mag daarom niet een te zware smaak hebben van zichzelf(zoals rum, whisk(e)y of tequila.) En de non-alcholische limonade maakt het fizzy en zomers.
  • Oke, één regel; improviseer niet met de fruitmand. Kies stevig fruit en laat de sangria een tijdje inweken. Hiermee wordt een zompige zooi onderin de kan gecreëerd en dat is precies de bedoeling.
  • Alcoholvrije variant? Meng het fruit met vier flesjes Dubbelfrisss Appel & Perzik en top af met een flesje Ginger Ale of Dubbelfrisss Framboos/Cranberry afgetopt met Crystal Clear Lemon.

Meer simpel & snel tips? Klik hier

Bijbehorende Artikelen