Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Stadshaven Brouwerij

In het Rotterdam Makers District is aan de Merwehaven een craftbierbrouwerij verrezen, die zijn weerga niet kent: de Stadshaven Brouwerij. In een 100 jaar oude, volledig gerestaureerde fruitloods van ruim 5.000 m2 wordt 20.000 hectoliter craftbier gebrouwen (dit is 2 miljoen liter bier per jaar) en afgevuld in fles, blik of fust. Stadshaven Brouwerij nestelt zich hiermee qua capaciteit in de top 2 van craftbrouwerijen van Nederland.
Een nieuw en uniek brouwerij concept

Proost deze zomer met een circulair biertje van de Stadshaven Brouwerij

Het bier van deze brouwerij is het meest duurzame en circulaire bier van Rotterdam.  Met warmteterugwinning bij het brouwproces, hergebruik van afvalwater, zonnepanelen, benutten van accu’s van afgedankte scooters en bostel voor koeien van de nabije drijvende boerderij.

Fearless Fruit Range

Het afgelopen jaar heeft het brouwteam drie Fearless Fruit bieren ontwikkeld: de Kraken Blond met kiwibes en bloedsinaasappel, de Great White met grapefruit en sinaasappel en de Piranha Tripel met kumquat en mango. Het design van de bieren kenmerkt zich door de avonturen die zich onder water afspelen en die men zal proeven door middel van de exotische fruitcombinaties.

Waterfront Gastropub

In de Gastropub worden de inhouse gebrouwen speciaalbieren, de bier cocktails en de vernieuwende bier-en spijscombinaties geserveerd. Tap je eigen biertje aan één van de 9 zelftaptafels. Op het menu staan ​​eerlijke en duurzame (streek)producten waarbij de keukenbrigade gebruik maakt van drie verschillende bereidingstechnieken: de steenoven, smoker en BBQ. Daarnaast worden er ook rondleidingen en bierproeverijen verzorgd.