Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Statiegeld kleine plastic flessen

Al jarenlang zijn kleine plastic flessen in het zwerfafval in toenemende mate een maatschappelijk probleem geworden. De overheid heeft daarom het besluit genomen om een inzamelsysteem met statiegeld op kleine plastic flessen (minder dan 1 liter) in te voeren per 1 juli 2021. Om dit zo goed mogelijk voor te bereiden brengen wij u op deze pagina verder op de hoogte van de vorderingen en ontwikkelingen hierover.

Aanmelden bij Statiegeld Nederland
Sinds 1 april 2021 kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier “registratieformulier voor innamepunten” op de website van Statiegeld Nederland (www.statiegeldnederland.nl). Indien u meer dan 30 flessen per week retourneert, dan kunt u bij Statiegeld Nederland een eigen klantnummer krijgen en de bijbehorende labels aanvragen. Deze werkwijze geldt ook voor evenementenorganisaties. 

Nieuwsbrief Statiegeld Nederland

Vanuit Statiegeld Nederland is er een nieuwsbrief opgesteld die wij met u kunnen delen. Hierin worden de belangrijkste wijzigingen, werkwijze voor u, stappenplan en planning benoemd. Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken

Factsheet voor relaties
Om u zo goed mogelijk te voorzien van informatie, hebben wij een factsheet opgesteld met daarin de belangrijkste besluiten die impact hebben voor u als relatie. Klik hier om de factsheet te bekijken.

Meer informatie kunt u vinden op www.statiegeldnederland.nl. Heeft u in de tussentijd vragen, neem dan vooral contact op met onze klantenservice.