Menu Zoeken Inloggen

Uitgelicht: Schelde 'n Toeback Special Editon

‘n Toeback is een zwaar blond bier met een alcoholpercentage van 9%. Lekker hoppig, maar met een aangenaam zuidelijk zoetje.

Word ook klant van De Klok Dranken

De Toeback Single Hop Special

Zoals u eerder heeft kunnen lezen heeft De Scheldebrouwerij vorig jaar hun 5e lustrum (25 jaar) gevierd met de nodige prijzen voor hun bieren. Daarnaast hebben ze een special edition gebrouwen. Met deze Toeback Single Hop Special blikt Scheldebrouwerij in hun jubileumjaar terug naar een goudblonde gigant die ze in 2016 voor het laatst brouwden. Een unieke editie van een klassieker uit eigen keuken en op verzoek van velen tijdelijk terug van weggeweest.

De frisse hopsoort Sabro is voor deze Special vier maal toegevoegd in het brouwproces: als bitter- en aromahop bij het koken, een extra vleug in de whirlpool en tijdens de lagering nog eens als dryhop. ‘n Toeback (vrij vertaald: een zware klus) is een mond vol bier met pit en karakter voor de drinker zonder haast. Het advies is om dit bier te drinken op een temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius.

 

Gelimiteerde uitgave

Verras uw gasten met deze eenmalig gebrouwen special edition.

Bestel vandaag nog Toeback Single Hop Special 

 

Sabro

In deze limited edition is de nieuwe hopsoort Sabro gebruikt. Deze hopsoort is na 20 jaar ontwikkelen in 2018 uitgebracht in de Verenigde Staten. Sabro valt op door de complexiteit van fruitige en citrusaroma's. Het geeft verschillende aroma's van mandarijn, kokosnoot, tropisch fruit en steenvruchten, met hints van ceder, munt en room. Tijdens het brouwproces blijkt Sabro een sterk expressieve hop te zijn die zijn smaak ongelooflijk goed vertaalt in bier.

 

Met deze Toeback Single Hop Special blikt Scheldebrouwerij in hun jubileumjaar terug naar een goudblonde gigant die ze in 2016 voor het laatst brouwden.