UITGELICHT: BIRD BREWERY

Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingrediënten brouwt Bird Brewery heerlijke, prijswinnende kwaliteitsbieren.
Word ook klant van De Klok Dranken

Geen kip zonder kop

Kenmerkend is de balans, waardoor de bieren toegankelijk blijven voor een breed publiek bierliefhebbers. De brouwerij won in de afgelopen drie jaar ruim 20 awards met de bieren, waaronder beste Saison en IPA van Nederland. 

Uit het ei

Bird Brewery werd in 2016 opgericht door internationale biersommeliers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Hun eerste bier, Rumoerige Roodborst, viel direct op bij de echte beergeek. Op de prestigieuze reviewsite Ratebeer kwam het als enige Nederlander binnen in de top 25 beste Amber Ales van de wereld. Een vliegende start.

Bieren

In de jaren daarna wint Bird Brewery nationaal en internationaal vele prijzen met hun bieren en groeit het in hoog tempo. Intussen is er een vast assortiment van zes bieren die het hele jaar door geschonken worden. De bieren zijn allen onder de 7% alcohol, zeer doordrinkbaar en altijd in balans. Toegankelijk voor velen én bijzonder voor de kenner.

Naast het vaste assortiment worden jaarlijks vier seizoensbieren uitgebracht. Nog Eendje, Zwaanzinnig, Lekkerinde Kauw en Apres Kievit zijn verrassende bieren die aansluiten bij de verschillende seizoenen. Van Wit tot Winterbier.

Kenmerkende uitstraling

De bieren hebben een zeer kenmerkende uitstraling. Herkenbaar zijn onder meer de woordgrappen, speelse illustraties en grappige vogelfeitjes. Via sociale media heeft Bird Brewery intussen één van Nederlands grootste, meest actieve fanbase. 

Heb jij ook een mooi nest voor deze bieren? Laat ze dan snel de deur uitvliegen!

 

Wist u dat?

      • Ralph groeide op als enthousiast vogelaar en ging op twaalfjarige leeftijd al op vogelkamp naar Schiermonnikoog. Rik wilde als kind boswachter worden.
      • Ieder etiket bevat een aantal grapjes: ga bijvoorbeeld op zoek naar de brouwers.
      • Het kleurrijke vilt van Bird Brewery is in de vorm van een vogelhuis.

 

De lente met: Nog Eendje

Een blond, fruitig lentebier met karameltonen en frisse hoppen. Het eerste lentezonnetje nodigt je uit om er eentje te drinken. En nog eendje? Nog eendje dan!

Iedereen kent de Wilde Eend, maar wist je dat het prachtige mannetje in de lente op zijn allesmooist is? Hij probeert dan elk vrouwtje voor zich te winnen!

 

De lente met: Zwaanzinnig Wit

Dit doordrinkbare witbier zit vol tarwemout, fruitige geuren en tropische hoppen. Laag alcoholisch en zeer verfrissend: perfect voor de warme dagen!

Zwanen hebben iets magisch. Met hun witte verenkleed, grote postuuren elegante bewegingen zijn ze op grote afstand te herkennen. Dat is zwaanzinnig toch?