UITGELICHT: BAXBIER BROUWERIJ

Sinds 2014 geven we een verrassende twist aan bekende en nieuwe bierstijlen. We maken daarbij gebruik van technieken die zijn overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Word ook klant van De Klok Dranken

Over Baxbier Brouwerij

Onze Kon Minder en Koud Vuur zijn inmiddels internationaal bekroonde moderne klassiekers. Ook de seizoensbieren en de verschillende specials uit de Original-050-Series zijn op steeds meer plaatsen in heel Nederland verkrijgbaar.

Captain kit

Seriously Playful

Onderaan het logo van Baxbier staat prominent de tekst Seriously Playful.Die twee woorden betekenen veel voor ons. We willen altijd blijven spelen, met ons bier, met mooie ideeën en met elkaar. We nemen daarbij ons bier een heel stuk serieuzer dan onszelf. Al sinds 2014, toen Jeroen Bax en Sepp Jansen samen met Baxbier begonnen staat de liefde voor het experiment centraal. Inmiddels zijn we flink gegroeid. En willen we bierliefhebbers in binnen- en buitenland keer op keer blijven verrassen met mooie bieren.

Wist u dat?

  • De Bax Kon Minder varianten hun naam hebben te danken aan een kreet die Groningers uitslaan bij het uiten van hun waardering, in dit geval; Dat bax biertje kon minder!
  • De Bax Abel’s Ale Pacific IPA een eerbetoon is aan de bekende ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Gebrouwen met verse Australische en Nieuw-Zeelandse hop gecombineerd met een subtiele hint van Thai Dragon-pepers is dit biertje de belichaming van de ontdekkingen van Abel Tasman!
  • De naam Bax is afgeleid van de achternaam van een van de 2 vrienden die samen de Bax brouwerij begonnen zijn, dit zijn Jeroen Bax en Sepp Jansen.

 

De lente met: Bax Rokkenjager

De lente is prachtig! De bloemetjes bloeien,de bijtjes bestuiven en de eerste zon laat zich weer zien! En met de eerste zonnestralen is daar ook de rokjesdag... Alsof het afgesproken werk is, verschijnen vrouwen en masse met ontblote benen. Wat is er nou mooier dan dit natuurfenomeen te aanschouwen vanaf een terras met een lekker fruitig lentebiertje? Dit bier is voor de natuurliefhebbers!