Menu Zoeken Inloggen

Etiketten Verkiezing: En de winnaar is.....

Naast originele namen worden bokbieren vaak ook gekenmerkt door opvallende en artistieke etiketten. Steeds meer brouwerijen kiezen er tegenwoordig voor om de bok in z’n stal te laten zitten en gaan voor een minder bokkig etiket. De afgelopen tijd hebben wij u gevraagd te stemmen op uw favoriete etiket en de winnaars zijn bekend!

Word ook klant van De Klok Dranken

Er kan er maar één de mooiste zijn...

Stuk voor stuk zijn het allemaal top bieren, de bokbieren waar de afgelopen tijd op gestemd kon worden. Welk etiket vond u het mooist?

 

de nummer drie:

8,82 % van de stemmen

Van Moll Opgebokt!

Herfstbok en de herfst zijn onlosmakelijk verbonden. Bij de herfst denkt men aan bossen vol met gevallen bladeren in verschillende kleuren en laat zo een blad nu net op het etiket staan van Opgebokt! Gebrouwen bij Van Moll in Eindhoven, Opgebokt! is een Duitse stijl Doppelbock met extra chocolademout en 4 verschillende hopsoorten. Aroma's van chocolade, karamel en hop vindt u terug in dit bier.

 

 

De nummer twee:

13,24% van de stemmen

Brouwersnös Bok op de haverkist

Bok op de haverkist bevat een traditioneel bokbier etiket waar een bok op afgebeeld word, zowel de naam als de afbeelding refereren naar een van de hoofdingredienten van dit bier, Haver. Deze graansoort maakt dit in Groenlo gebrouwen bokbier lekker soepel en rond, met een stevige, zachtzoete body. Een flinke klok sinaasappel erbij zorgt voor een aangename frisheid. Het pepertje voor een extra bite.

 

De winnaar:

Oersoep Sexy Motherbocker

52,94% van de stemmen

Oersoep is een craft beer brouwerij uit Nijmegen met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Creativiteit, ambacht en plezier zijn de kern van Oersoep. Door samen te werken met kunstenaars verruim je je blik en daag je jezelf uit om anders te denken. Oersoep werkt veelvuldig samen met organisaties binnen kunst en cultuur. Ieder Oersoep etiket is een kunstwerk, ontworpen door een getalenteerd kunstenaar.

 

Sexy Motherbocker is een traditionele Duitse bock zoals bockbier ooit bedoeld is. Een bier dat smaakt naar de herfst. De Sexy Motherbocker is een ondergistend bier met aardse tonen van noten, chocolade en laurier. Het wordt gebrouwen tijdens de zwoele warme zomerdagen, zodat het bier rustig kan rijpen om tijdens de frisse herfstdagen gedronken te worden.

 

Tien etiketten streden voor de eerste plaats, maar er kan er maar één de winnaar zijn

Bijbehorende Artikelen