Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Weihenstephan. Klink goed!

Weihenstephan is de oudste brouwerij ter wereld. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het klooster het recht om bier te brouwen. Sinds 1803 is de brouwerij eigendom van de Vrijstaat Beieren. Er is door de eeuwen heen veel veranderd, maar de tradities worden in ere gehouden. Tegenwoordig werkt de brouwerij samen met de Technische Universiteit van München. De moderne brouwinstallatie, gecombineerd met historie en traditie, levert vijftien originele bieren van uitzonderlijke klasse op.

Qualität, Qualität en nog eens Qualität

Om te kunnen voldoen aan de kwaliteitsstandaard ‘Premium Bavaricum’ past Brouwerij Weihenstephan het meerfasen monitorsysteem toe. Dat houdt in dat de brouwerij volgens een vast protocol monsters neemt gedurende alle fases van het brouwproces. Van de binnenkomende ruwe grondstoffen tot het eindproduct dat de brouwerij verlaat. De analyse van de monsters vindt plaats in het Bavarian Control and Testing Centre en in het Weihenstephaner Science Center van de Technische Universiteit van München. Hoezo Deutsche Gründlichkeit?

Weihenstephaner Hefeweissbier

Het Weihenstephaner Hefeweissbier verdient nog een aparte vermelding. Deze wereldwijde benchmark der tarwebieren wordt met speciale gisten volgens het uit 1516 stammende Reinheitsgebot gebrouwen. Weizen is Duits voor tarwe en heeft dus niets met de kleur van het bier te maken. Verwar dit Duitse speciaalbier dan ook niet met Belgisch witbier waaraan smaakmakers als koriander en citroenschil zijn toegevoegd. Streng verboden volgens het Reinheitsgebot!