Weihenstephaner Hefeweissbier

De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan in Freising is de bakermat van de Beierse brouwcultuur. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het Weihenstephan klooster het recht om bier te brouwen. Daarmee is het de oudste bierbrouwerij ter wereld. Ook opmerkelijk: sinds 1803 is de brouwerij eigendom van de Vrijstaat Beieren en staat daarmee onder controle van het Beierse Ministerie van Cultuur.
Word ook klant van De Klok Dranken

Weihenstephaner

Uitslaande branden, aardbevingen en ander onheil

Hoewel de wereld razendsnel verandert, zijn de eeuwenoude tradities op de idyllische Weihenstephaner berg nog steeds springlevend. Dit ondanks het feit dat het klooster in de loop der jaren vier keer volledig is afgebrand, ontvolkt door pestepidemieën en hongersnoden en vernietigd door een aardbeving. Omdat het bier nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, weet de brouwerij zich steeds weer op te richten.

Weihenstephan combineert traditie en technologie

Brouwerij Weihenstephan werkt nauw samen met het Harvard voor de brouwers, de School of Life Sciences van de Technische Universiteit van München. Niet geheel toevallig is deze brouwersfaculteit in het Weihenstephaner klooster gevestigd. De universitaire kennis en hypermoderne brouwinstallaties, gecombineerd met een stevige scheut historie en traditie, leveren originele Duitse bieren op van uitzonderlijke klasse.

Weihenstephaner Hefeweissbier

Weihenstephaner Hefeweissbier (5,4% ABV) verdient nog een aparte vermelding. Het paradepaardje van de brouwerij wordt met speciale gisten volgens het uit 1516 stammende Reinheitsgebot gebrouwen en geldt als wereldwijde benchmark voor welk tarwebier dan ook. Het aroma en de smaak worden gedomineerd door fruitige tonen waarin banaan en abrikoos de boventoon voeren. Sinds kort is dit bier ook beschikbaar in 20L fust.

Topper op de bierkaart

Al was het alleen uit historisch besef, zet de bieren van de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan op de bierkaart!