Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Irish Coffee met The Whistler Double Oaked Irish Whiskey

Ontdek de warme charme van The Whistler Double Oaked Irish Whiskey. Laat je zintuigen dansen op tonen van vanille en kruiden, perfect voor een gezellige avond. Voeg een vleugje Ierse trots toe aan je koffie en geniet van een hartverwarmende Irish Coffee-ervaring. Proost op de liefde en gezelligheid!

The Whistler Double Oaked Irish Whiskey

Full Bodied – Double Oaked – Irish Finest
The Whistler wordt geproduceerd op de Boann Distillery, een familiebedrijf welke is opgericht door Patrick en Marie Cooney. Het is altijd al hun droom geweest om een eigen Ierse whiskey te creëren en te distilleren. Deze droom maken ze nu waar in het hart van de Boyne Valley, waar ze mooie whiskeys met een uitgesproken karakter produceren. Van malen tot distilleren, rijpen en bottelen, alles wordt gedaan in de rust van de unieke familie distilleerderij.

Met behulp van eigen bronwater, afkomstig uit de Boyne Valley, en lokale Ierse gerst worden de whiskeys gemaakt. De onderscheidende pot stills op de distilleerderij zijn speciaal ontworpen om zowel traditionele methodes alsook moderne technieken toe te kunnen passen. Door deze methodes te combineren, produceren ze een pure spirit met een geweldig karakter welke op een unieke wijze zijn 'sense of place' weergeeft - een unieke en eigentijdse spirit met een unieke herkomst.

Het rijpen van de spirits wordt alleen in de beste eikenhouten vaten gedaan en vindt plaats in de kelder en op maat gemaakt magazijn, uiteraard onder het oog van het team. Bottelen gebeurt ook in eigen beheer, waardoor ze bij de Boann Distillery het hele proces, van graan tot glas, onder eigen controle hebben.

De naam 'The Whistler' komt door Patrick Cooney en zoon James Cooney, welke beide enthousiaste fluitspelers zijn. Ze staan erom bekend gasten tijdens feestjes te verassen met vertolkingen van Ierse volksliedjes en soms zelfs enkele moderne krakers. Het merk is dan ook zo genoemd ter ere van oprichter Pat, want hij is ook daadwerkelijk 'The Whistler'. 

The Whistler Irish Coffee.

Irish Coffee is niet zomaar een warme drank; het is een tijdloze en verwarmende cocktail met een boeiende geschiedenis. Ontstaan in de jaren '40, combineert het de krachtige smaak van Ierse whiskey met de verzachtende eigenschappen van koffie. De romige toplaag van verse room voegt een luxueus element toe aan de ervaring, waardoor The Whistler Irish Coffee een geliefde keuze is voor iedereen die warmte, gezelligheid en een vleugje traditie zoekt.

Ingrediënten

  • 45ml The Whistler Double Oaked Irish Whiskey

  • 120ml Koffie

  • 1 theelepel basterdsuiker

  • Verse slagroom

  • Garnering | Cacaopoeder, koffieboon, nootmuskaat

Bereidingswijze

Vul een Irish Coffee glas of theeglas met heet water. Zet ondertussen de koffie en klop de slagroom niet te stijf op. Het moet nog net van een lepel kunnen aflopen. Giet het water uit het glas, voeg de theelepel basterdsuiker, The Whistler Double Oaked Irish Whiskey en de koffie toe aan het glas. Roer goed door elkaar tot de suiker is opgelost. Laat daarna de room via de bolle kant van een lepel langzaam in het glas lopen. En… het genieten kan beginnen!