Menu Zoeken Inloggen

Winterbieren 2019

De winter staat weer voor de deur en niet alleen de dagen maar ook de bieren worden donkerder. De Klok Dranken heeft wederom een ruime selectie winterbieren in haar assortiment. Vanaf oktober begint het natuurlijk met al met herfstbok. Daarna komen, vooral vanuit België, de kerstbieren of Bière de Noël.

Word ook klant van De Klok Dranken

Voorbeelden van deze typische winterbieren zijn bijvoorbeeld St-Feuillien Cuvée de Noël. Met 9% alcohol is deze robijnrode krachtpatser opgewassen tegen de koude winterdagen. Samen met de gebrande gerst, dat voor caramelachtige smaken zorgt en de toegevoegde kruiden en specerijen geeft dit bier de Kerstsfeer in een glas. Daarnaast is er de Grolsch Winterbok. De 7.5% alcohol maakt dit bier toegankelijk en toch krachtig van smaak. Door te toevoeging van honing en speculaaskruiden is dit bier perfect voor Sinterklaas en het najaar.

 

Wilt u iets totaal anders dan de gevestigde orde van zware donkere winterbieren, kies dan eens voor een Lowlander Winter IPA dat gebrouwen is met dennennaalden en jeneverbes (lees hier meer). Een alternatief voor champagne dit jaar is de Lowlander Botanical Brut, een botanisch bier, wijn en champagne in één fles. De combinatie van botanicals zoals druiven en sparrennaalden zorgen voor kruisbes- en citrus tonen; op champagne geïnspireerde edele Riesling gist voor subtiele fruitigheid en Nelson Sauvin hop voor die typische Sauvignon Blanc aroma’s. Een fijne droge afdronk en (natuurlijk) genoeg bubbels zorgen voor feest in de fles. 

 

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de bieren die heel het jaar verkrijgbaar zijn maar het toch goed doen in de winter. Denk bijvoorbeeld aan La Trappe Quadrupel, warm amberkleurig met een crèmekleurige schuimkraag. Dit bier heeft een volle, verwarmende en intense smaak van mout met zoete tonen van dadel en karamel. Of Avec les bon Voeux, oorspronkelijk gebrouwen als eindejaarsgeschenk, nu het hele jaar verkrijgbaar. Met zijn koperblonde kleur en zijn fijne hoparoma’s, is dit bier tegelijk zacht, bitter en fruitig.

Bijbehorende Artikelen